Nieuws

 

Beurs

NieuwsPlaza

2 comments on this post.
 1. eips:

  Persgroep legt zich neer bij wanbeleid PCM
  2 september 2010, 13:55 uur | BNR.nl
  Uitgever De Persgroep gaat niet in beroep tegen het oordeel van de Ondernemingskamer dat er tussen 2004 en 2007 sprake was van wanbeleid bij PCM.

  Dat heeft de eigenaar van onder meer De Volkskrant en Trouw vandaag bekendgemaakt. De Persgroep nam PCM vorig jaar over, nadat PCM financieel te zwak was geworden om onafhankelijk te blijven.

  De Ondernemingskamer had eind mei in zijn uitspraak forse kritiek op het besluit van bestuur en commissarissen van PCM om hun bedrijf in 2004 te verkopen aan private equity partij Apax, Die financierde de overname met veel vreemd vermogen, dat vervolgens als schuldenlast op de balans van PCM werd geplaatst.

  Daarnaast had de Ondernemingskamer ook kritiek op de managementparticipatie-regeling en de bij PCM gevoerde corporate governance.

  Geen schade terugeisen

  De Persgroep zegt nu dat het na rijp beraad heeft besloten om te berusten in het oordeel van de Ondernemingskamer en niet in cassatie te gaan. Tegelijkertijd is het echter ook niet van plan om geleden schade terug te eisen van toenmalige bestuurders, commissarissen en aandeelhouders.

  Volgens De Persgroep zijn de mogelijkheden om de schade te verhalen juridisch te beperkt. ‘De Persgroep Nederland laat het aan alle betrokken partijen over om voor zichzelf uit te maken of zij het ethisch verantwoord vinden om de tegoeden die zij uit de leveraged buy-out transactie dan wel uit de managementparticipatieregeling hebben betrokken, voor zich te behouden en dit terwijl de Ondernemingskamer heeft vastgesteld dat de besluiten hiertoe zijn aangetast door wanbeleid.’

  Copyright (c) 2010 Het Financieele Dagblad

 2. eips:

  iTunes, Sony
  De digitale markt wordt op dit moment gedomineerd door Apple’s iTunes – in 2003 gestart. Begin dit jaar bereikte de iTunes-winkel de 10 miljardste muziekdownload. Een liedje kost gemiddeld 99 eurocent. Apple vangt daarvan iets meer dan een derde. Een te hoge marge, klagen labels. Sony kondigde woensdag aan met een rivaal te zullen komen: Qriocity, een streaming dienst voor de PlayStation 3. Het is poging twee. In 2007 moest het al de stekker trekken uit digitale muziekwinkel Connect.

  Wat het voor Sony lastig maakt, is dat het met één been in de wereld van de platenlabels hinkt en met de andere in die van de digitale distributie. Dat geeft Sony als distributeur een moeilijke onderhandelingspositie ten opzichte van de concurrerende grote labels. Apple poogde overigens Sony woensdag al direct weer af te troeven met de aankonding van Ping: een social media network dat aan de iTunes gekoppeld wordt. Het opent daarmee de aanval op social media als Twitter en Facebook.

Leave a comment